12 t/m 16 jaar

De Kanjertraining voor 12 t/m 16 jaar bestaat uit 7 lessen voor ouder en kind en 1 ouderbijeenkomst van ieder anderhalf uur. Ook hier is de ouderbetrokkenheid van belang, maar wordt het iets anders ingevuld dan bij de jongere leeftijdsgroep, omdat de behoefte en beleving van ouders en die van hun kinderen in deze leeftijdsfase vaak wat verder uit elkaar liggen. Aanvullend op de reguliere Kanjerthema's komen thema's als omgaan met social media, huiswerk, gescheiden ouders, gamen, gedachten aan de dood en faalangst vaak ook aan bod.
De puber-training heeft als doel kinderen bewust te maken dat zij zelf kunnen kiezen, dat ze invloed kunnen uitoefenen op heel veel situaties. Bovendien geeft de training meer zelfvertrouwen en inzicht in (eigen) gedrag.

    Aanbod Kanjertraining 12-16 jaar:                                                                                                                          

  • Intake (los €75,- met 0% BTW)
  • 7 Lessen van 90 minuten &
  • 1 Ouderbijeenkomst van 90 minuten ( samen €360,- met 0% BTW)
  • Ouders deels aanwezig
  • Inclusief werkboek kind en hand-out voor ouders
  • Minimaal 5, maximaal 10 kinderen
  • Planning in overleg

Totaal € 435,-

Deelnemers over de Kanjertraining:

"Het heeft mij erg geholpen, in manieren over hoe ik met mensen om ga en dat ik eerder dingen tegen m'n ouders zeg, dat ik wat opener ben naar hen toe. Eerst zat ik best te tobben maar nu durf ik steeds meer te zeggen en vragen. En dat ik er eerst kwam omdat ik dus zo weinig aansluiting maakte met mensen in m'n klas maar dat ik nu gewoon besef dat dat geen probleem is. Want er zijn zat mensen."

"Ik vond het erg leuk om aan mee te doen, het was leuker en interessanter dan ik verwachtte."

"Ik heb een kind dat blijer is, meer zichzelf durft te zijn en handvatten heeft om met lastige situaties om te gaan. Dat zorgt ervoor dat ik hem met een gerust hart naar de middelbare school kan laten gaan."

"Goede sfeer, prettige opbouw (afwisseling met de kinderen samen of apart met de ouders), leuke oefeningen met de kinderen. Verder vond ik het waardevol om met de ouders te zitten en te bespreken wat zich op dat moment aandiende. Ik vond het goed om met de petten te werken en ook mijn eigen opvoedstijl eens onder de loep te leggen. Fijn om ieder week een mail te krijgen met daarin uitleg van de stof van die week. Verder heel goed dat er een groep 8-ers was ipv allemaal leeftijden door elkaar."

Reacties zijn gesloten.