5 t/m 7 jaar

De Kanjertraining 5-7 jaar bestaat uit 8 lessen voor kind en ouder samen en twee aparte ouderbijeen- komsten. Bij deze leeftijdsgroep is het voor kinderen belangrijk om het lijntje met de ouders kort te houden. Ze halen de steun, goedkeuring en motivatie tot gedrag nog veel uit het contact met hun ouder(s). Daarom blijft er een ouder van het kind er de hele les bij. De kinderen gaan met de trainer aan de slag en de ouders kijken en doen ook mee. Ook gaan de kinderen onderling en de ouders apart oefenen rondom verschillende thema's. De thema's zijn onder andere jezelf laten zien, complimenten geven en ontvangen, samenwerken en voor jezelf opkomen. De ouders krijgen aan de hand van de pettenmethode ook inzicht en handvatten om de communicatie tussen hen en het kind te verbeteren. In de ouderbijeenkomst wordt dieper ingegaan op de methodiek van Kanjertraining, worden thema's uitgewerkt en opvoedingsmogelijkheden aangereikt.

             Aanbod Kanjertraining 5-7 jaar :

 

  • Intake (los €80,- met 0% BTW)
  • 8 Lessen van 60 minuten, wekelijks  &
  • 2 Ouderbijeenkomsten van 90 minuten (samen  €400,- met 0% BTW )
  • Inclusief werkboek kind en hand-outs voor ouders
  • Minimaal 5, maximaal 10 kinderen
  • Start na herfst- en voorjaarsvakantie

Totaal €480,- inclusief

 

 

 

Opbouw

Les 1:                                     ‘jezelf voorstellen’

Les 2:                                     ‘iets aardigs zeggen ‘

Les 3:                                     ‘gevoelens’

Ouderles I

Les 4:                                     ‘durven vragen, belangstelling tonen’

Les 5:                                     ‘omgaan met vervelend gedrag'

Les 6:                                     ‘vertrouwen en samenwerken’

Les 7:                                    ‘herhalingsles en ben jij belangrijk’

Ouderles II

Les 8:                                    ‘diploma-uitreiking’

Deelnemers over de Kanjertraining:

"We zijn trouwens echt heel blij met de Kanjertraining. Met name in groepen voelt Laura zich steeds meer op haar gemak. Op school is ze nu soms zelfs lekker aan het voetballen. Dat soort dingen deed ze eerst nooit. Ook het ouderdeel van de training vinden we erg goed en bruikbaar."

"Sam lijkt meer bewustzijn te hebben op het kunnen sturen van zijn gedrag. De petten zijn behulpzaam om gedrag te kiezen. Sam laat zich beter aanspreken op zijn gedrag. Hij is gemakkelijker te corrigeren."

“De Kanjertraining heeft mijn zoon (en ons) veel inzicht gebracht in zijn soms dominante gedrag en op welke andere en meer positieve wijze hij dit gedrag kan ombuigen. Dit met behulp van de verschillende petten die bij de Kanjertraining worden gebruikt. Goede, kundige en enthousiaste begeleiding door Elianne en Astrid."

Reacties zijn gesloten.