Positive Discipline

Opvoeden met Positive Discipline is een uniek programma speciaal ontwikkeld om je als ouder, opvoeder, leerkracht of professional te ondersteunen om kinderen bij te staan in hun ontwikkeling tot verantwoordelijke, respectvolle en vindingrijke mensen. Je traint belangrijke eigenschappen en vaardigheden op een zowel voor volwassenen als kinderen respectvolle en bemoedigende manier. Onderzoek toont aan dat kinderen vanaf hun geboorte zijn aangelegd om zich te verbinden met anderen. Dat kinderen die zich in het gezin, school en de gemeenschap zich erbij voelen horen, minder geneigd zijn om zich te misdragen. En dat als kinderen zich verbonden voelen met hun omgeving kinderen zich gelukkiger voelen, meer verantwoordelijkheid dragen en willen meedenken en samenwerken.

Vijf criteria voor Positive Discipline:

 • Het helpt kinderen om zich verbonden te voelen (erbij te horen en van betekenis te zijn)
 • Het is respectvol en bemoedigend voor alle betrokkenen (vriendelijk en vastberaden tegelijk)
 • Het is effectief op de lange termijn (het leert na te denken over wat het kind denkt, voelt en besluit over zichzelf en de wereld – en wat hij in de toekomst moet doen om te overleven en succesvol te zijn)
 • Het leert belangrijke sociale vaardigheden en vaardigheden voor het leven (respect, problemen oplossen, samenwerken als ook vaardigheden om thuis, op school en overal bij te dragen)
 • Het nodigt kinderen uit om te ontdekken hoe capabel ze zijn (bemoedigt het opbouwende gebruik van persoonlijke invloed en autonomie)

Wat wil je graag voor je kinderen?
Stel je kind is nu 25 jaar oud en belt aan voor een verrassingsbezoekje. Wat voor persoon hoop je dan te zien? Welke eigenschappen en vaardigheden zal hij of zij hebben?
Door deze training zal je begrijpen dat uitdagingen geweldige mogelijkheden bieden om je kinderen die waardevolle vaardigheden aan te leren die je voor hen wenst. Opvoeden met Positive Discipline is een praktische en interactieve groepstraining voor ouders/opvoeders van 6 x 2 uur. Je krijgt inzicht en gereedschappen die echt werken!

Opzet van de cursus
Deze cursus is ontwikkeld door Positive Discipline en heeft inmiddels in meer dan 60 landen zijn nut bewezen.
Het is heel effectief én door de actieve oefeningen en interactie met andere ouders een goede manier om zekerder in je schoenen te staan en te leren over hoe jij op een prettige manier kunt opvoeden! De volgende thema's komen aan bod:

 1. Wat wil je graag voor je kinderen?
 2. Vriendelijk EN Vastberaden
 3. Gedrag – Overtuigingen en verkeerde doelen
 4. Hoe volwassenen bijdragen aan gedrag van een kind
 5. Corrigeren en gevolgen van gedrag – Richten op oplossingen
 6. Bekrachtigen en fouten maken
Opvoeden met Positive Discipline ( groepstraining voor ouders)
 • Training van 6 x 2 uur
 • Minimaal 6 maximaal 12 deelnemers
 • Inclusief het dikke Positive Discipline werkboek

€ 249,- incl. btw

Reacties zijn gesloten.