Werkwijze, trainers en locatie

Werkwijze

Zodra jullie je hebben aangemeld voor een Ouder-Kind training  (Kanjer- of individueel maatwerk) via het aanmeldformulier neem ik zo spoedig mogelijk contact met jullie op. In een telefoongesprek zal ik samen met jullie kijken of dat wat jullie zoeken goed aansluit bij het aanbod van Gras. Als we het daarover eens zijn plannen we een intake, ik stuur een bevestiging en gedragsvragenlijsten voor jullie als ouder en de leerkracht. Dit om het gedrag van jullie kind zo goed mogelijk in kaart te brengen. In de intake maken we kennis met elkaar en de methodiek. En dan starten we volgens de planning met de Ouder-Kind Kanjertraining. Zowel bij de groepstraining als het individuele maatwerk worden zowel ouder(s) als kind getraind. Na iedere les krijgen jullie een mail over wat we gedaan hebben en wat er volgt. En er worden hand-outs meegestuurd over het thema van de les om thuis mee aan de slag te gaan. Je doet het dus echt samen!

Als je je via het aanmeldformulier  hebt opgegeven voor de oudertraining Opvoeden met Positive Discipline neem ik ook telefonisch contact op om te bespreken wat jullie persoonlijke situatie, motivatie en doel voor de training is. Tijdens deze groepstraining voor ouders probeer ik zo ook in te zoomen op de specifieke individuele behoeften bij deze training.  Daarna houd ik je via de mail op de hoogte van de groepsgrootte en stuur alle praktische informatie over de training.

Natuurlijk geef ik zelf alle Ouder-Kind Kanjertrainingen,  verzorg ik het individuele maatwerk en ook de groepstraining voor ouders: Opvoeden met Poisitive Discipline. Bij de leeftijdsgroepen waar ouders en kinderen deels gesplitst Kanjertraining krijgen is er een vaste co-trainer aanwezig (Elianne Hupperetz).

 

 

Hieronder een korte introductie van de trainers.

Trainers

Ik ben Elianne Hupperetz, orthopedagoog en co-trainer bij Gras / Kanjertraining Utrecht. Daarnaast begeleid en train ik al enkele jaren kinderen en jongeren die extra ondersteuning kunnen gebruiken op het gebied van zelfvertrouwen. Het is mijn passie om kinderen en jongeren op een speelse, open manier te stimuleren om te oefenen met de problemen waar zij in het dagelijks leven tegen aan lopen.  In 2013 ben ik opgeleid tot Kanjertrainer door de Stichting Kanjertraining. Sindsdien geef ik, samen met Astrid, met veel plezier de Ouder-Kind Kanjertraining.
"Wat mij zo aanspreekt aan de Kanjertraining is dat ouders en kinderen samen aan de slag gaan. Door samen deel te nemen aan de training wordt de communicatie tussen ouder en kind gestimuleerd en kan je ook na de training samen verder met alles wat er geleerd is. De Kanjertraining biedt voor ieder wat wils door middel van concrete handvatten en inzicht in je eigen gedrag"

Mijn naam is Astrid Kloppers, eigenaar van Gras, groeit altijd samen. Training, Coaching en Advies gericht op Ouder-Kind trainingen en Medezeggenschapstrainingen.
In 1988 ben ik afgestudeerd als vakleerkracht Lichamelijke Opvoeding aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Een aantal jaar heb ik mijn werk als vakleerkracht gecombineerd met werk in de gezondheidszorg. Daarna ben ik volledig in de GGZ gaan werken. Uiteindelijk ben ik bijna 30 jaar werkzaam geweest in de kinder- en jeugd psychiatrie. 17 jaar was ik ook een gedreven OR lid, medezeggenschap zit in mijn genen.
Na de opleiding bij Kanjertraining Nederland heb ik mijn licentie als praktijkhouder voor Ouder-Kind Kanjertraining regio Utrecht behaald en opgeleid als Positive Discipline Parent Educator. Ik ben professioneel zorgverlener (SKJ) en medezeggenschapstrainer (RMZO). Een fantastische combinatie die helemaal aansluit bij mijn passie.

"Het is fijn om al die verschillende kinderen en ouders te mogen begeleiden. Iedereen is goed zoals hij/zij is en het vraagt lef om de kans te grijpen om samen te groeien. Het allermooiste om te ervaren is samenwerking tussen ouders en kinderen. Dat geldt net zo goed voor de medezeggenschapstrainingen. Als mensen het vertrouwen vinden om elkaars goede bedoelingen te begrijpen, keuzes te leren maken in gedrag en motivatie te halen uit de training ben ik tevreden. "

 

Locatie

Voor alle Ouder-Kind Kanjertrainingen en individueel maatwerk maak ik gebruik van de speelzalen in Daltonschool Rijnsweerd. Een mooie en goed bereikbare locatie aan de rand van Utrecht, dichtbij uitvalswegen en gratis parkeren.

Adres: Jan Muschlaan 24, 3584 GV Utrecht.

Reacties zijn gesloten.